Ahad, 21 September 2014

VITAMIN E SHAKLEE

VITAMIN E SHAKLEE "VITAMIN CINTA"


Vitamin E adalah vitamin larut lemak dan antioksidan. Ini bermakna ia diserap oleh lemak atau lipid dalam sel-sel anda. Sebab itu Vitamin E dikenali sebagai vitaminantioksidan "fat-loving".


Vitamin E Shaklee diperbuat dari:

1.                   Minyak kacang soya
2.                  Minyak biji gandum yang KAYA dengan Vitamin E
3.                  8 jenis Vitamin E (d-alpha,beta,gama,delta)
4.                  Mengandungi 10 mg SELENIUM semulajadi yang membantu tubuh kita   
            menyerap Vitamin E dengan lebih baik.
5.                  Yang terbaru, GRAPE SEED EXTRACT.

Ada beberapa cara untuk mengenal antara vitamin sintetik atau vitamin semulajadi.

Satu kajian di bawah lampu polarized dibuat. Jika cahaya dipancar pada vitamin asli, akan sentiasa membengkok ke kanan yang mana biasa kita akan jumpa vitamin asli akan tertulis 'd' (representing dextro means right)

Manakala jika cahaya yang sama dipancarkan, akan terbahagi kepada 2, ke kiri dan ke kanan jika vitamin itu adalah sintetik. Sebab itulah vitamin sintetik biasanya tertulis 'dl' (sintetik) kerana ianya separuh 'dextro' (right) dan separuh 'levo' (left). Cuba tengok vitamin E shaklee ada tertulis 'd' kan maknanya ianya asli. Credit

Kalau lihat pada gambar di atas, Vitamin E Shaklee adalah D-alfa tokoferol (semulajadi). Jika vitamin itu tertulis DL-alfa tokoferol bermakna ianya adalahsintetik.

Selain semulajadi, antara kelebihan atau keistimewaan Vitamin E Shaklee berbanding jenama lain ialah ianya mengandungi selenium.

Apa sebenarnya fungsi Selenium? Kenapa Selenium ni perlu ada dalam vitamin E?

Selenium mempunyai 3 fungsi utama iaitu:

1. Selenoprotein (Selenium + Protein)

Berikut adalah 7 perkara selenoproteins lakukan untuk tubuh anda ...
·                     Membantu dalam pengeluaran glutation.Glutation adalah penting kerana ianya merupakan pertahanan antioksida semula jadi badan anda daripada radikal bebas.
·                     Melindungi sperma dari kerosakan oksidatif (radikal bebas).
·                     Berfungsi sebagai penciptaan semula beberapa antioksida termasuk Vitamin C. Selenium terlibat dengan thioredoxin, iaitu sangat berguna untuk individu yang mempunyai masalah gatal-gatal pada kulit tanpa mengetahui punca kegatalan tersebut.
·                     Membantu dalam peraturan hormon tiroid dengan bertindak sebagai "pengantara" antara 2 hormon tiroid iaitu menukarkan hormon T4 yang tidak aktif menjadi hormon T3 yang aktif.
·                     Membantu dalam penciptaan Selenoprotein P. Selenoprotein P membantu melindungi sel-sel badan yang membentuk saluran darah, jantung dan sistem peredaran darah. Selenoprotein P berfungsi melawan radikal nitrogen iaitu sejenis radikal bebas yang menyerang sel-sel sistem peredaran darah.
·                     Berfungsi dalam penghasilan sperma (spermatogenesis)
·                     Berfungsi sebagai anti radang dan tindak balas imun.
** Get at least 55 mcg of selenium per day but no more than 400 mcg per day.

2. Antioksidan

Selenium bertindak balas dengan natural antioksidan yang terdapat dalam badan kita iaitu Gluthathione

3. Disease Prevention

Selenium memberi signal kepada Cytokines iaitu sel penggera untuk sistem immuniti bekerja

Ha....ada lagi kelebihan Vitamin E Shaklee yang anda semua perlu tahu! Vitamin E yang baru telah diformulasikan dengan "grape seed".

Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol.

Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vitamin E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C dalam erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik untuk awet muda dan untuk memelihara kecantikan. Yang paling best, grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ..

Melambatkan penuaan:

Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.

Apa lagi kelebihan ekstrak biji anggur ni?
1.                   Mengurangkan risiko kanser dan strok
2.                  Mengurangkan hipertensi (tekanan darah tinggi) dan melancarkan peredaran darah.
3.                  Mengurangkan aterosklerosis (pengerasan arteri)
4.                  Meningkatkan pembakaran kalori
5.                  Menyuburkan organ-organ dan otot, membantu mereka bekerja dengan lebih berkesan.
6.                  Meningkatkan ketahanan fizikal
"Anda perlu mendapatkan sekurang-kurangnya 100mg (150 IU) sehari tapi tidak melebihi 1000mg per day (1500 IU)" - Dr Bruce Miller

Sebiji vitamin E mengandungi 400iu....semulajadi dan dilengkapi selenium. Banyak betul kelebihan vitamin E Shaklee ni. Sebab tu, ia antara produk terlaris terutamanya untuk kecantikan kulit dan masalah kesuburan.

Secara asasnya, ada beberapa panduan lain untuk mengenalpasti vitamin E yang terbaik di pasaran. Tak semestinya Shaklee...anda bebas untuk memilih jenama pilihan anda sendiri.

Antara garis panduan pemilihan Vitamin E ialah:

1. Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi. Jika ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi manakala jika ada satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia. (Boleh rujuk pada label)

2. Cari perkataan mixed tocopherol dalam label.

3. Pilih Vitamin E yang ada selenium

Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan. Kriteria2 di atas dipenuhi oleh jenama Shaklee. Sebab tu, Sal pilih Shaklee. Anda bagaimana?










Dapatkan Dari Saya :
Pengedar Shaklee Anda
Nurnadeea (id :951412)
Email : nadeea85@gmail.com
SMS/Wassup : 012-7763989

Jumaat, 19 September 2014

Cara Merawat Resdung

(UBAT  RESDUNG)





ANDA MENGALAMI RESDUNG YANG TERUK????MAHU MENGHALANGNYA DARI TERUS MENDEKATI ANDA???APA KATA CUBA SET RESDUNG DARI SHAKLEE...TAK CUBA TAK TAU YE DAK...DAH CUBA BARU TAU KESANNYA...

ALFALFA COMPLEX
- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
- Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegata.
* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..

B COMPLEX
- B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
- Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
- Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
- Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

VITAMIN C
- Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin
- Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
- Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
- Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
- Meningkatkan pertumbuhan tisu.








Dapatkan Dari Saya :
Pengedar Shaklee Anda
Nurnadeea (id :951412)
Email : nadeea85@gmail.com
SMS/Wassup : 012-7763989

Rabu, 17 September 2014

SET SENDI SHAKLEE

Sakit Sendi Bersama Advance Joint Health Tablet



Advance Joint Health Tablet ni diperbuat dari bahan-bahan herba semulajadi (jagung herba ya) dan bahan-bahannya diuji secara klinikal untuk keberkesanan terhadap masalah sendi. Ya ia diperbuat dari jagung, boswellia dan bahan2-bahan lain yang penting untuk kesihatan sendi seperti vitamin C, zinc, mangan dan sebagainya. 




Bagaimana ia berkesan? Memberi manfaat kepada sendi-sendi dalam 3 cara...


1 - Menyokong keselesaan sendi
  •  Ekstrak Boswellia :: Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. 
    • Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. ia menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

    2 - Bertindak sebagai kusyen
    • Ekstrak jagung :: Membantu mengekalkan tulang rawan
    • Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan.Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi.
    • Banyak kajian menunjukan supplement ekstrak jagung dapat menggalakan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksible dan kajian mengesyorkan yang supplement ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa yang panjang.

    3 - Memelihara tisu penyambung yang sihat
    • Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C ::  nutrien terpenting dalam kesihatan sendi 
    • Ia membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan dan struktur terhadap sendi.



    Set Kesihatan Sendi





    --> SET KESIHATAN SENDI <---

    Kaedah 1: Mengekalkan tulang rawan yang sihat
    Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi dalam tiga (3) cara:
    menyokong keselesaan sendi
    memelihara tisu penyambung yang sihat
    meningkatkan kesan kusyen

    Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi
    Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang melambatkan degradasi tulang rawan.
    ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. 
    Omega juga bertindak sebagai pelincir,ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.
    Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.

    Kaedah 3: Mengekalkan sel tulang yang sihat
    Ostematrik Kalsium penting untuk kesihatan tulang,otot dan ligamen. 
    Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. 
    Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tetapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthirtis.









    Dapatkan Dari Saya :
    Pengedar Shaklee Anda
    Nurnadeea (id :951412)
    Email : nadeea85@gmail.com
    SMS/Wassup : 012-7763989


    Ahad, 14 September 2014

    Vitamin C Plus 500mg


    VITAMIN C YANG PALING HOT DI SHAKLEE Malahan, pernah berlaku bila Shaklee kehabisan stok vitamin C, disebabkan oleh peminatnya terlalu ramai…wowwwwwwww…hebatkan vitamin C shaklee ni..hehee… vitamin C ni sangat glamer pada mereka yang mementingkan kecantikan, malahan ia turut diambil oleh ibu hamil, ibu menyusu. mereka yang ada masalah resdung, asma, ekzema, alahan dan mereka yang mudah demam serta untuk kesuburan… jadi, tak hairanlah, kalau sambutan terhadap vitamin C ini, sangat awesoome… 

    PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE 



    Setiap tablet vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500 mg) 
    pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut dibebaskan ke dalam tubuh kita setiap jam Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C di dalam 2 tablet vitamin Shaklee (di dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24 jam
    setiap tablet mengandungi 120 mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai vitamin C Complex 
    ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas

    KEBAIKAN VITAMIN C SHAKLEE 

    Membentuk kolagen ~ia merangsang pembentukan kolagen ~kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan ~ia mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik 
    Memperbaiki simptom pendarahan ~kekurangan vitamin adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar 
    Peningkatan sistem imun ~membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman ~mengukuhkan sistem imun ~mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asma ~menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selesema 
    Memerangi kanser ~satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan ~Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita 
    Mencantikkan kulit ~ambil vitamin C setiap hari untuk kulit lebih cerah ~melambatkan penuaan ~menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama berlakunya jeragat 
    Memperbaiki insomnia ~ia memperbaiki insomnia, stress serta masalah berkaitan mental seperti keresahan 


    Mengekalkan Kolesterol sihat ~mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah ~mengekalkan kapilari darah yang sihat ~menghindarkan arteriosclerosis, thrombus ~menghalang pendarahan dalaman ~hidung berdarah ~pendarahan serebral dan skurvi 










    Dapatkan Dari Saya :
    Pengedar Shaklee Anda
    Nurnadeea (id :951412)
    Email : nadeea85@gmail.com
    SMS/Wassup : 012-7763989

    Sabtu, 13 September 2014

    ESP BAIK UNTUK IBU MENGANDUNG



    KENAPA ESP BAIK UNTUK IBU MENGANDUNG??

    1) ESP adalah supplement terbaik untuk penyediaan badan ke arah proses penyusuan bayi kelak (unless memang kita tidak pasang niat utk breastfeed baby kita). Tidak dinafikan ada segelintir ibu-ibu yang mengalami masalah tiada susu, jadi, ini dia penyelesaian terbaik. (Selain dari konsep Demand vs Supply)
    2) Membantu ibu-ibu mendapatkan extra energy dalam keadaan hamil. Agar ibu-ibu tidak merasa letih dan tidak larat.
    3) Membantu meningkatkan sistem imun badan ibu, oleh itu ibu merasa lebih sihat dan jarang dijangkiti penyakit.
    4) Ibu hamil yang pernah mengambil ESP mengatakan berat mereka lebih mudah/cepat turun selepas bersalin.
    5) Kulit ibu lebih halus.
    6) Boleh diminum berterusan sehingga selepas kelahiran bagi memulihkan luka dalaman.
    7) Membantu aliran darah ibu yang juga semakin bertambah.

    Kebaikan kepada baby pula?


    1) Protein yang berasaskan soya NON-GMO yang sangat baik untuk perkembangan janin (sel terbentuk daripada protein) selain dari untuk tenaga berterusan.
    2) Baik utk kulit bayi - comey..kulit putih bersih.
    3) Protein membantu membekalkan asid amino yg bertindak membentuk otot & organ bayi.
    4) Keperluan protein yg cukup ketika hamil bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu.
    5) Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke-3 bagi pertumbuhan fetus









    Dapatkan Dari Saya :
    Pengedar Shaklee Anda
    Nurnadeea (id :951412)
    Email : nadeea85@gmail.com

    SMS/Wassup : 012-7763989

    MEAL SHAKE



    APA ITU MEAL SHAKE ????

    Meal Shake Shaklee menyediakan hidangan lengkap yang mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu yang diperbuat daripada bahan semulajadi (buah - buahan, sayur - sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu), immunoglobulin, lactoferrin dan bacteriolysin yang berkualiti dan mudah diserap ke dalam tubuh dari peringkat bayi hingga ke dewasa.

    Meals shake dihasilkan untuk semua golongan - bayi,pelajar,kanak-kanak membesar,ibu mengandung,para atlet,pengamal sayuran(vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja @ orang yang selalu mengamalkan makanan segera. 





    MANFAAT MEAL SHAKE





    1) Nutrisi lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu

    2) Membekal nutrisi kepada sel tubuh - kaya dengan protien (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel kulit-sel kulit kuku, rambut,organ, imun dan lain-lain


    3)Membantu tumbesaran -  mengandungi asid folic,biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina sel-sel untuk proses membesar

    4)Anti oksida - mengandungi vitamin A,C,E,zink, seleniumyang merupakan agen anti oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.


    5)Mengembalikan seri wajah - mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang cantik


    6)Detoksifikasi - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.


    7)Rasa yang lazat - minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.






    SIAPA YANG PERLUKAN MEALSHAKE???



    ✔ ANAK ANDA YANG
    ✿ TAK SELERA NAK MAKAN 

    ✿SERING SEMBELIT 
    ✿TIDAK FOKUS DALAM KELAS 
    ✿KURANG BERAT BADAN 
    ✿SERING DEMAM SELSEMA
    ✿CEREWET MEMILIH MAKANAN

    ✔ IBU HAMIL juga perlu Meal Shakes:
    ✿TAK SELERA NAK MAKAN
    ✿MORNING SICKNESS YANG TERUK

    ✔ IBU MENYUSU juga perlu Meal Shakes:
    ✿yang ada kekangan BUDGET untuk mendapatkan Energizing Soy Protein [ESP].

    ✔WARGA EMAS juga perlu Meal Shakes
    ✿TIDAK MAKAN SECARA SIHAT 
    ✿TIDAK SUKA DENGAN VITAMIN BERBENTUK PIL
    ✿TIADA SELERA MAKAN

    ✔ TERLALU KURUS dan ingin TAMBAH BERAT BADAN – Add on B.Complex dan Vitalea
    ✔ Ingin BERTENAGA sepanjang hari BERPUASA –Add on ESP dan Performance Drink














    Dapatkan Dari Saya :
    Pengedar Shaklee Anda

    Nurnadeea (id :951412)
    Email : nadeea85@gmail.com
    Facebook : Butik De'Sweet De'Noorish Elegance
    Instagram :nurnadeeashaklee
    Page : Vitamin Semulajadi Sihat & Cantik
    SMS/Wassup : 012-7763989